Valentijnstaart met Oreo vulling

Valentijnstaart met Oreo vulling

“Ook je geliefde verrassen met een hart vormige taart vol chocolade, Oreo koekjes en slagroom?”
Oven: 180 graden      Baktijd: 25      

Aantal personen: 10 a 12

Bakslang
Bakslang

Dit heb je nodig...

Voor het cacaobeslag:
-250 g ei
-125 g suiker
-105 g bloem
-20 g cacaopoeder

Voor de afwerking
200 g pure chocolade

Decoratie naar keus

Voor de vulling:
-400 ml slagroom
-100 g witte chocolade
-150 g  Oreo koekje
-40 g suiker
-1 zakje klop fix 

Materiaal:
– de Bakslang
-Mixer
-Spuitzak of boterhamzakje

En zo doe je het...

Stap 1:

Verwarm een heteluchtoven voor op 180 graden. En zet de ingevette bakslang op de gewenste manier op een bakplaat met bakpapier eronder.

Bakslang

Stap 2:

Klop de ei en suiker 8 minuten lang in de snelste versnelling luchtig. Daarna 3 minuten in een matige tot lage versnelling.

Rode Bakslang In Taartvorm

Stap 3:

Voeg dan de gezeefde bloem en cacaopoeder beetje voor beetje bij het beslag en roer dit rustig door.

Opgerolde Rode Bakslang

Stap 4:

Giet het beslag in de bakslang en bak het circa 25 minuten in het midden van de oven. Laat de taart volledig afkoelen voordat je de taart gaat vullen.

Groene Bakslang In Taartvorm

Stap 5:

Hak de Oreo koekjes in kleine stukjes en klop ondertussen de slagroom op samen met de suiker en de klop fix. Mix als laatste de Oreo koekjes door de opgeklopt slagroom.

Opgerolde Groene Bakslang

Stap 6:

Snijd de taart twee keer door en vul de taart met de vulling. Laat een beetje vulling over om de zijkant aan te kanten.

Opgerolde Zwarte Bakslang

Stap 7:

Smelt de pure chocolade en stop het in de spuitzak. Knip en klein gaatje in de spuitzak en maak een drip cake rand rondom en bedek de hele bovenkant met chocolade. Versier de taart zoals je maar wilt. En je taart is klaar.

Zwarte Bakslang In Rondevorm

Tip:

Om te voorkomen dat de taart droog wordt kun je de taart tijdens het vullen besprenkelen met eventueel een bijpassende likeur naar keuze.

Bakslang