Handleiding

De Bakslang

Hopelijk heb je de Bakslang al in huis en kan je gelijk aan de slag. De leukste manier om te leren hoe de Bakslang werkt is om er meteen mee aan de slag te gaan. Wel heeft team Bakslang een aantal handige tips. Let’s bake a lekkere cake!

Bakslang in Kerstboomvorm

Dit heb je nodig...

Stap 1:
Voor het beste resultaat plaats eerst een vel bakpapier op de ovenplaat, waarna je de Bakslang op het bakpapier kan plaatsen.

En zo gebruik je de Bakslang...

Stap 2:
Vervolgens kan je aan de cijfers op de Bakslang zien wat de diameter van het baksel zal worden. Wanneer jij de juiste diameter hebt gekozen, is de volgende stap een leuke vorm te maken.

Groene Bakslang in Kerstboomvorm
Lipje Bakslang

Stap 3:
Als jij de vorm aan het maken bent zorg er dan voor dat de tong aan de binnenkant van de Bakslang wordt geplaatst. Daarna is de bakslang al klaar voor gebruik, invetten is dus niet nodig.

Stap 4:
Baksel klaar? Pak het uiteinde van de Bakslang en verwijder hem van de taart. Dan komt de belangrijkste tip:
Smul van het bakresultaat!

Appeltaart Jari
Opgerolde Groene Bakslang

LET OP!!!

Gebruik de Bakslang alleen binnen een temperatuur van -20 tot 220 °C en controleer voor en na het bakken of de bakslang nog in goeie staat verkeerd.
Ook adviseren wij om de bakslang niet op te eten of voor andere doeleinden te gebruiken.