De Taart van jari

De Monchoutaart van Jari

Dit is in mijn ogen de kers op de taart wanneer je jarig bent. Nu bak ik mijn taarten zelf met de bakslang en bak ik de taarten niet alleen kleurrijk en smaakvol, maar design ik de taart ook in elke vorm die ik maar wil. Naast de warme appeltaart kan je me ook altijd wakker maken voor een aardbeien monchoutaart. De originele monchoutaart wordt oorspronkelijk bereid met kersen. Maar omdat ik gek op aardbeien ben gebruik ik dit ipv kersen.

Jari met de Bakslang
Rode Bakslang In Taartvorm

Dit heb je nodig...

Voor een vorm van 29 cm:
-400 gram bastognekoeken
-240 gram ongezouten boter
-500 ml slagroom
-Één zakje klopfix
-400 gram monchou (kleine zilveren pakje)
-160 gram witte basterdsuiker
-Twee blikjes aardbeien vlaaivulling.

En zo doe je het...

Stap 1:

Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk. Dit kan het beste in de blender, maar kan ook met een deegroller en een vel bakpapier, vouw het stuk bakpapier dubbel, leg daar een aantal koekjes tussen en verkruimel met de deegroller.

Stap 2:

Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter. Voeg de gesmolten boter bij de bastognekoekkruimels en meng het goed. Verdeel het hierna over de bodem van de bakvorm en druk aan met een lepel. Zet de vorm in de koeling.

Groene Bakslang In Taartvorm

Stap 3:

Neem een kom en mix hier de slagroom samen met de klopfix en witte basterdsuiker. Neem nog een kom en mix daar de monchou samen met de suiker in. Schep de monchou nu bij de slagroom en mix kort op de laagste stand.

Stap 4:

Haal de bakvorm weer uit de koelkast en verdeel en monchoumengsel gelijk over de bodem. Laat de taart een aantal uur opstijven in de koelkast.

Zwarte Bakslang In Rondevorm

Stap 5:

Wanneer de monchoutaart goed is opgesteven kun je haar versieren met fruit. Wanneer je aardbeiengelei gebruikt moet je de aardbeien opscheppen en hierna over de taart verdelen.

Opgerolde Rode Bakslang