De Taart van niels

De Chocolade-koffietaart van Niels

Mijn favoriete taart om in de bakslang te maken is een Chocolade-koffietaart. De koffie in de taart zorgt ervoor dat de chocolade subtieler van smaak wordt en door het geheel af te maken met gebrande hazelnoten krijg je zo een overheerlijke taart.

Niels met de Bakslang
Rode Bakslang In Taartvorm

Dit heb je nodig...

Voor de cake:
-150 gram bloem
-180 gram zachte boter
-175 gram kristalsuiker
-3 eieren
-100 gram hazelnoten
-1 theelepel bakpoeder
-2 theelepels oploskoffie, opgelost in 1 eetlepel kokend water.
-3 eetlepels melk

Voor de crème:
-250 gram pure chocolade
-175 gram boter
-3 eetlepels oploskoffie in 1,25 dl water.
-30 gram kristalsuiker
-Verwarm de oven voor op 180 graden.

En zo doe je het...

Stap 1:

Rooster de hazelnoten in een koekenpan. Hak de noten daarna fijn en zet de helft apart voor het decoreren van de taart.

Stap 2:

Klop de boter en de suiker tot een romig geheel. Klop er een voor een de eieren door en zeef de bloem roer het er doorheen. Meng er nu de koffie, melk en gemalen nootjes door en vul de vorm van de bakslang Bak de cake in ongeveer 25 minuten gaar, tot een prikkertje er schoon uitkomt. Maak ondertussen de crème. Laat de cake even afkoelen en snij dan de cake horizontaal door.

Groene Bakslang In Taartvorm

Stap 3:

Doe voor de crème de boter, suiker en oploskoffie in een kleine pan en giet de koffie erbij. Laat dit op een laag vuur smelten. Hak ondertussen de chocolade in stukken. Als het botermengsel gesmolten is doe je de chocolade erbij. Zet het vuur laag en roer totdat de chocolade is gesmolten. Roer tot het een egaal, glanzend, maar dun mengsel is. Laat het een half uurtje afkoelen en zet het daarna in de koelkast tot het hard is, dit duurt dan nog ongeveer een uur.

Zwarte Bakslang In Rondevorm

Stap 4:

Roer de crème nog even goed door. Leg de eerste cake op een bord en smeer er ongeveer 1/3 van de crème op. Leg de tweede plak cake er bovenop. Smeer nu de rest van de crème op de zijkant en bovenkant, tot alles bedekt is met een dikke laag. Bestrooi de taart als laatste met de laatste nootjes en zet hem een half uurtje in de koelkast om wat steviger te worden.

Opgerolde Rode Bakslang