De Taart van Marvin

De Bananenvlaai van Marvin

Mijn favoriete taart is een bananenvlaai, de combinatie van banaan met chocola in een romige vlaai is onverslaanbaar. Bananenvlaaien zijn vrij gemakkelijk te maken en het leuke is ook nog dat je het met veel ingrediënten net iets anders kan maken. De ene keer met karamel, de andere keer met chocola en dan weer eens met vanille. Het versieren van de taart heeft ook nog vele mogelijkheden en als je zelf een beetje creatief bent dan kan je de lekkerste dingen maken.

Marvin met de Bakslang
Zwarte Bakslang In Rondevorm

Dit heb je nodig...

Voor de vlaaideeg:
-200 g bloem
-30 g boter
-7 g gist
-100 ml melk
-2 el suiker
-1 mespuntje zout
-1 eidooier

Voor de topping
-50 g amandelschaafsel
-200 ml room
-75 g suiker
-Tros bananen

Voor de banketbakkersroom:
-750 ml volle melk
-220 gram suiker
-3 zakjes vanillesuiker
-1 vanillestokje
-6 eidooiers
-3 eetlepels bloem

En zo doe je het...

Stap 1:

De vlaaideeg
Meng voor het vlaaideeg de aangeven ingrediënten en kneed dit tot een soepel deeg. Laat het deeg, in een afgedekte kom, circa 30 minuten rijzen.

Groene Bakslang In Taartvorm

Stap 2:

Maak nu de banketbakkersroom. 3/4e van de melk, samen met de suiker, vanillesuiker en het merg van het vanillestokje aan de kook. Maak in een andere kom een papje van de eidooiers, bloem en de overige melk, roer goed totdat alle klontjes er uit zijn. Giet wat van de gekookte melk bij de eidooiers, roer goed en giet dan alles in de pan met de gekookte melk. Breng het mengsel al roerend aan de kook totdat er blubjes ontstaan, en laat de room even indikken. Haal daarna van het vuur en dek de room af met plastic folie (zo voorkom je een ‘ velletje’). Zet de room even apart in de koelkast tot nader gebruik.

Rode Bakslang In Taartvorm

Stap 3:

De topping, Bak het amandelschaafsel in circa 12 minuten goudbruin. Pureer 2á3 bananen met de staafmixer. Doe dit bij de slagroom met de suiker en klop totdat het stijf is, schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Snijdt de overige bananen in de langste of in plakjes en leg deze over de taart heen. Lepel de chocoladesaus over de vlaai en bestrooi met de geschaafde amandelen.

Opgerolde Zwarte Bakslang